Стены из кирпича видео
Строил дом. Планирую, что он станет таким себе семейным гнездышком для нас всех и что мы будем жить тут долго и счастливо. Потому делал все максимально качественно, старался зря денег не жалеть. Нет,

Кладка кирпича цоколь видео
В детстве я была довольно небрежна к своей осанке, в результате схлопотала сколиоз. С годами все усугубилось, и добавился остеохондроз. Две беременности и ношение детей в слинге никак не способствовали

Перегородка из кирпича видео
Качественные электроды для ручной сварки сейчас купить не так и легко, потому что в наше время очень много подделок. Этот сайт предлагает действительно качественные и надежные электроды по очень доступный

Камин из кирпича видео
Добрый день. Сегодня хочу Вам рассказать про отличную бизнес-идею для начинающих предпринимателей. Представьте следующую ситуацию: Фирма собирается переезжать в другой, более крупный офис. И, конечно,

Камины из кирпича своими руками видео
В летний период занимаюсь косметическим ремонтом квартир. Работа не основная, сезонная, но приносит неплохой доход. Чтобы клиенты будущие обращались ко мне, нужно, чтобы уже имеющиеся говорили обо мне

Кладка кирпича видео уроки
Как часто в наши дни родители обеспокоены тем, что дети все свободное время проводят, играя в компьютерные игры. Как занять их чем-то полезным, развивающим и при этом интересным для них? Предложите им

Видео кладка кирпича своими руками
Для того, чтобы определиться с тем, какие двери установить в своем доме недостаточно просто выбрать из тех, что предлагаются на рынках. Более разумно посмотреть на фото, которые четко дадут понять, как

Видео урок кладка кирпича
Компания "Звездный дом" поможет осуществить вашу мечту купить дом на фиоленте Этот поистине райский уголок на берегу Черного моря расположен вдали от городской суеты, здесь открываются чудесные виды на

Кладка кирпича в один кирпич видео
В детстве я очень любила смотреть бразильские сериалы. Большой дом с зеленой лужайкой, большая семья, успешные главные герои, жизнь как в сказке, страсти, интриги - вот она, казалось, насыщенная и интересная

Объекты

Тиск в рідині і газі

1. Формула тиску стовпа рідини
  2. Тиск стовпа рідини і газу
  3. Потрібна допомога в навчанні?

Рідини і гази передають в усіх напрямках прикладена до них тиск. Про це свідчить закон Паскаля і практичний досвід.

Але існує ще й власну вагу, який теж повинен впливати на тиск, що існує в рідинах і газах. Вага власних частин або шарів. Верхні шари рідини тиснуть на середні, середні на нижні, а останні - на дно. Тобто ми можемо говорити про існування тиску стовпа спочиває рідини на дно.

Формула тиску стовпа рідини

Формула для розрахунку тиску стовпа рідини висотою h має наступний вигляд:

p = ρgh,

де ρ - щільність рідини,
g - прискорення вільного падіння,
h - висота стовпа рідини.

Це формула так званого гідростатичного тиску рідини.

Тиск стовпа рідини і газу

Гідростатичний тиск, тобто, тиск, який чиниться спочиває рідиною, на будь-якій глибині не залежить від форми посудини, в якому знаходиться рідина. Одне і те ж кількість води, перебуваючи в різних судинах, буде надавати різну тиск на дно. Завдяки цьому можна створити величезний тиск навіть невеликою кількістю води.

Це дуже переконливо продемонстрував Паскаль в сімнадцятому столітті. У закриту бочку, повну води, він вставив дуже довгу вузьку трубку. Піднявшись на другий поверх, він вилив в цю трубку всього лише один кухоль води. Бочка лопнула. Вода в трубці через малу товщини піднялася до дуже великої висоти, і тиск зросла до таких значень, що бочка не витримала. Те ж саме справедливо і для газів. Однак, маса газів зазвичай набагато менше маси рідин, тому тиск в газах, обумовлене власною вагою можна часто не враховувати на практиці. Але в ряді випадків доводиться зважати на це. Наприклад, атмосферний тиск, який тисне на все знаходяться на Землі предмети, має велике значення в деяких виробничих процесах.

Завдяки гідростатичного тиску води можуть плавати і не тонути кораблі, які важать часто не сотні, а тисячі кілограм, так як вода тисне на них, як би виштовхуючи назовні. Але саме через те ж гідростатичного тиску на великій глибині у нас закладає вуха, а на дуже велику глибину можна спуститися без спеціальних пристосувань - водолазного костюма або батискафа. Лише деякі морські та океанічні мешканці пристосувалися жити в умовах сильного тиску на великій глибині, але з тієї ж причини вони не можуть існувати в верхніх шарах води і можуть загинути, якщо потраплять на невелику глибину.

Потрібна допомога в навчанні?

Рідини і гази передають в усіх напрямках прикладена до них тиск

Попередня тема: Закон Паскаля: формула і застосування
Наступна тема: & nbsp & nbsp & nbsp Розрахунок тиску на дно і стінки посудини

Потрібна допомога в навчанні?