Продукция

Новости

Стены из кирпича видео
Строил дом. Планирую, что он станет таким себе семейным гнездышком для нас всех и что мы будем жить тут долго и счастливо. Потому делал все максимально качественно, старался зря денег не жалеть. Нет,

Кладка кирпича цоколь видео
В детстве я была довольно небрежна к своей осанке, в результате схлопотала сколиоз. С годами все усугубилось, и добавился остеохондроз. Две беременности и ношение детей в слинге никак не способствовали

Очистка фасадов, Мытье фасадов, Защита кирпича, Защита бетона, Удаление Грэффити ООО Штукатурка `Венецианка`
Штукатурка "Венецианка", итальянская штукатурка, рельефная штукатурка Цвета на сайте означают: - средства защиты и пропитки - средства для декорирования и защиты (цветные пропитки - лазури) -

Высота кирпичной кладки в 4 кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Шикарные проекты домов из кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Бани из кирпича проекты и цены фото
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Барбекю на даче своими руками из кирпича фото
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Фото цоколя из клинкерного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Сколько в кубе газосиликатного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Перемычка из кирпича со шпилькой
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Объекты

Поиск

Тераса одбор: врска технологија на трупци

 1. Предностите на дрвен материјал за терасата
 2. Карактеристики лежење на платформа
 3. Класа класификација
 4. Детална технологија за поставување на платформа
 5. Трошоците за поставување на платформа

Предностите на дрвен материјал за терасата  Други имиња  платформа  - платформа, палуба, паркет парк

Предностите на дрвен материјал за терасата

Други имиња платформа - платформа, палуба, паркет парк. Неговата функција е долг работен век и способност да издржат најагресивни услови. Компанија "ЛесоБиржа" во Москва нуди да купи штица од ариш мазна и изведени од velveteen . Вуд ни доаѓа од Сибир, така што има зголемена густина и убавина на моделот. Подот на таков граѓа е практичен и многу атрактивен.

Домашен паркет парк е направен од ариш и бор - овие видови на дрва се најсоодветен со барањата за материјали што се користат на улица. Плакањето може да се затемне со додавање мала количина на боја на маслото. Мала сенка нема да ја расипа природната убавина на дрвото, туку само да ја потенцира. Сега да разговараме за тоа како да го поставите подножјето на ариш и бор.

Тераса одбор од ариш и бор е универзален материјал кој се разликува во издржливоста, издржливоста, природна убавина. Се користи во различни области на градба, но најчесто таму каде што има висок интензитет на работа на тротоарите и тешки услови:

 • отворени чардаци и тераси;
 • летни кафулиња;
 • сидришта;
 • тротоари;
 • градинарски патеки;
 • отворени спортски објекти.

Фотографија 1
Фотографија 1. Мазна платформа

Карактеристики лежење на платформа

Најпопуларната и популарна опција за потрошувачот е мазни калапи. Сомот е материјал со мала или голема лузна на површината, сличен на ткаенина со исто име. Одборот Velvet е опремен со високо анти-лизгање на имотот, па затоа често се користи на отворени летни платформи, во близина на базени и други резервоари за вода. Препорачливо е да се третираат мазни платформи пред инсталацијата со средство против лизгање, кое исто така може да се купи на веб-страницата LesoBirzha .

Фото 2
Фото 2. Тераса велбретен

Ако планирате да покриете голема површина, треба да изберете долг одбори - 4-5 метри . За мали сајтови соодветна должина на одборот 2-3 метри , што е полесно да се работи со. За да се создадат патеки, поставување на тераса одбор направен од бор или ариш се случува преку. За покривање на големи површини погодна и попречна и надолжна верзија.

Поставување на тераса одбор од ариш и бор се врши со жица или беспрекорен метод. Технологијата на шиење вклучува поставување на плочки со растојание од 3-5 мм. Овој слој обезбедува одливот на вода во отворен простор, има низок коефициент на лизгање, дури и при користење на лесна граѓа. За метод на шиење се користат терасовидни клучеви , кој исто така може да се купи на веб-страницата "LesoBirzha" .

Фото 3
Фото 3. Тераса клуч Класик

Бесшевни подови не бараат употреба на копчиња за тераса. Оваа технологија на поставување на платформа вклучува употреба на самоприслушувачки завртки со полукружна глава . Бесшевни површини се практикуваат во летни области на кафулиња и ресторани, каде што посетителите одат на чевли со петици. Во споеви, тенки потпетици се заглавени, што може да доведе до пад и повреда на луѓето.

Внимание !!! Бесмислен подот е погоден само за покриени тераси. Затоа што кога се поставува на отворено (под врнежи), потребна е јазот во компензацијата, инаку плочките, како резултат на природните својства на дрвото, ќе излегуваат од влага, ќе ги раскинат прицврстувачите.

За балкон, чардак и предмети со низок капацитет на крос-кантри, поставување на тераса одбор направен од бор, средна густина материјал, е погодна. Такво претходно дрво терасовиден нафта , што се користи за подот околу базенот, во кој луѓето одат боси. Маслото за терасите дава лабава отпорност на влажност на дрвото и ја зголемува својата сила. Без претходно импрегнација, мек бор под влијание на влага брзо се деформира.

На места со големо човештво, се практикува лежење на одбор за тераса од ариш - цврст материјал кој е отпорен на разни негативни фактори и траен. Но, се препорачува лешник да се лекува со масло за тераси.

Фотографија 4
Фотографија 4. Модифицирано масло за тераса

Класа класификација

Инсталација на паркет парк од страна на специјалисти на нашата компанија се врши од дрво на часови Екстра , Prima , AB и П.н.е. . Разликите меѓу производите од различни категории се во квалитетот на нивната обработка, што, се разбира, влијае на цената.

Најскапиот е тераса одбор сорти Екстра. Квалитетот на зацрвстувањето тука е совршен, не постојат јазли и смоли џебови на табли. Малку поевтино е Деминг класата Прима, на која има ретки "живи" кучки, може да се забележи малку забележлива разлика во нијанси, но не постои влакнест. Собите од дрво AB и BC пред се поради евентуално присуство на јазли и смолини џебови е поевтин, но погоден е за поставување на тротоари, градинарски патеки, поставување на подови на тераса.

Фотографија 5
Фотографија 5. Мерцедес тераса одбор AV одделение

Детална технологија за поставување на платформа

Поставување на платформа се случува во неколку фази. Прво, треба внимателно да ја подготвите основата, за која се отстранува слојот од натриумот од почвата и се става рампа од песок и чакал. За да се направи инсталација на неподготвена почва е невозможно. Како алтернатива на песок и чакал, може да се користат користени плочки. Топ плочки се монтирани дрвени или метал заостанува кои се прикачени со штитници .

Правила за монтажа на застој:

 1. Со попречно поставување, растојанието меѓу заостанувањата е 40 cm, а надолжната инсталација се зголемува до 50 cm.
 2. Ако се користи плочка со дебелина од 25 mm или повеќе, растојанието помеѓу заостанувањата се зголемува до 60 cm.
 3. По периметарот на подот мора да остане технолошка (компензаторна) јаз (најмалку 2 см), што ќе го спречи отпуштањето на одборот кога се зголемува влажноста или поради зголемување на температурата.
 4. Кога поставувањето на платформата на улица обезбедува наклон за слободен проток на дождовница. Соодносот на наклон е 1% од вкупната површина.

Фотографија 6
Фотографија 6. Морска терасовидна табла

Ако одборот е претходно импрегниран со антисептици и масла, неопходно е да се впие нетретирани краеви со заштитни соединенија при пиење. Дупки за сврзувачки елементи треба да се направат однапред, со што ќе се избегне пукање на материјалот за време на инсталацијата.

Врзувањето на платформата со отворени (самоприслушување завртки) или скриени (терасовиден клуч или специјални самозапритирање завртки) се врши. Вториот метод се користи само од професионалци, бидејќи е доста комплексен во извршувањето и бара посебни вештини од мајсторот. Склопните платформи за сокриена инсталација ви овозможуваат да добиете естетска завршница без видливи капи. Покрај тоа, скриениот стил е потраен и сигурен, особено кога се користи специјален дрвени завртки .

Фотографија 7
Фотографија 7. Самолепливи завртки за поставување на тераси на скриен начин

Важни препораки:

 1. Пред да започнете со поставување на платформата, материјалот треба да се даде 2 дена за да се прилагоди на условите за понатамошна употреба. Лепењето едноставно останува таму каде што ќе се монтира, со што ќе се навикне на локалната температура и влажност.
 2. Невозможно е да се изврши поставување на одбор за тераса на температурата на воздухот.
 3. Така што вегетацијата не продира низ поставениот покрив, почвата се третира со специјално решение.
 4. Крајот на таблата не треба да оди подалеку од заостанувањето од повеќе од 5 см.
 5. Крајните пломби се користат за краевите. Крајните ленти се користат за прекрасен дизајн на аголни споеви.

Трошоците за поставување на платформа

Како што споменавме погоре, оваа работа треба да му се довери на професионалци. Во овој поглед, на потенцијалните клиенти се поставува прашањето: која е цената на поставување на платформа? Положената платформа (цена по м2) од компанијата "ЛесоБиржа" ќе ги чини жителите на Москва и Московскиот регион околу 700 рубли (може да има мали отстапувања нагоре или надолу).

Поставување на платформи за плакари по м2 - ова сервис на клуч што подразбира целосен опсег на работа од заминувањето на мерниот уред, пред испораката на предметот на купувачот. Цената на услугата вклучува превозот материјали на адресата наведена во апликацијата. Инсталација на палуба одбори направени тела за тераса Близнак , терасиран клуч Klassik нерѓосувачки завртки и завртки .

Фотографија 8
Фотографија 8. Фигура за тераси Близнак

Ако ви треба поставување на тераса одбор, цената за м2 се пресметува поединечно, земајќи ги во предвид карактеристиките на објектот, обликот на терасата и видот на база, но треба да се раководи со бројка од 700 рубли. Обрни внимание: инсталацијата на парк паркет од страна на специјалисти на компанијата "LesoBirzha" се врши за време на викендите, а цената на работата не се зголемува.

Поставување на платформа на локално подрачје - ова е одлична можност за подобрување на вашиот сајт, за да се осигури дека е чиста и удобна, дури и во дождовната сезона. И да ги реализираат своите планови ќе помогнат специјалисти компанијата "ЛесоБиржа" .

Во овој поглед, на потенцијалните клиенти се поставува прашањето: која е цената на поставување на платформа?