Продукция

Новости

Стены из кирпича видео
Строил дом. Планирую, что он станет таким себе семейным гнездышком для нас всех и что мы будем жить тут долго и счастливо. Потому делал все максимально качественно, старался зря денег не жалеть. Нет,

Кладка кирпича цоколь видео
В детстве я была довольно небрежна к своей осанке, в результате схлопотала сколиоз. С годами все усугубилось, и добавился остеохондроз. Две беременности и ношение детей в слинге никак не способствовали

Очистка фасадов, Мытье фасадов, Защита кирпича, Защита бетона, Удаление Грэффити ООО Штукатурка `Венецианка`
Штукатурка "Венецианка", итальянская штукатурка, рельефная штукатурка Цвета на сайте означают: - средства защиты и пропитки - средства для декорирования и защиты (цветные пропитки - лазури) -

Высота кирпичной кладки в 4 кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Шикарные проекты домов из кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Бани из кирпича проекты и цены фото
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Барбекю на даче своими руками из кирпича фото
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Фото цоколя из клинкерного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Сколько в кубе газосиликатного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Перемычка из кирпича со шпилькой
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Объекты

Поиск

Море buckthorn - садење и грижа во согласност со основните правила + Видео

 1. Правила за слетување
 2. Ред на грижа
 3. Болести и штетници
 4. Одгледување

Море buckthorn се нарекува бодликава градина грмушка, која до август-септември е буквално покриен со овошје. Сјајните жолти плодови од див морето горат имаат кисело кисело вкус, а бројните пукања од самото грмушче ги "удават" растенијата што растат до него. Но, ова се однесува само на неговите диви сорти, во нашата статија ќе разговараме за тоа како да се засади и да се развива култивираното морско buckthorn, кое исто така има и декоративен изглед на есен.

Правила за слетување

Единствена карактеристика на морско млеко е дека сите негови сорти имаат женски и машки дрвја. Ако ги засадите заедно, тогаш тие ќе се опрашуваат еден со друг и ќе произведуваат одлична култура. До 10 килограми култура може да се отстрани од едно женско дрво. Пред да почнете со садење треба:

 1. Изберете соодветен саден материјал.
 2. Да се ​​одлучи за местото на слетување.
 3. Подгответе го теренот.
 4. Изберете најдобро време за слетување.
Море buckthorn се нарекува бодликава градина грмушка, која до август-септември е буквално покриен со овошје

До 10 килограми култура може да се отстрани од едно женско дрво.

Одгледуваната растителна морска покривка, садење и грижа за кои не претставуваат посебна тешкотија, има средни или големи бобинки со богата жолта или портокалова боја, исто така има и сорти со црвени, кисело-слатко овошје. Најпопуларните сорти на овој грмушки, кои се препорачуваат да бидат засадени во нашите географски широчини, се:

 1. Аматерски
 2. Пантелеевска.
 3. Омилена.
 4. Chuy.
 5. Воробьевская.

Кога купуваат садници, предност треба да им се даде на оние кои продаваат расадници кои ги имаат сите дозволи. Ова ќе гарантира дека ќе ја имате токму сортата што ќе ја одберете.

Море buckthorn, како и градинарски боровинки , расте добро во близина на куќите, по патиштата, а исто така и на работ на пристаништето. Тоа е императив дека овој грмушка расте далеку од градината парцели. Факт е дека морското пливање има долги, слабо разгранети корени, што може да се прошири десетици метри од нејзиното стебло на страните, плитко, директно под површината на земјата. Повредата барем еден процес на коренот значително го ослабува дрвото и дури може да доведе до неговата смрт. Затоа почвата околу грмушката не се препорачува да се копа. Покрај тоа, повредените лопати корени пука води до изобилство диви пука околу, што може да биде тешко да се искорени.

Видео за тајните и суптилностите на одгледување Важно е да се запамети дека морето buckthorn многу ја сака светлината, па местото што е избрано за неговото слетување не треба да биде во сенка.

Ова овошје е засадено во рана пролет, воведувајќи песок, хумус и фосфор-калиум ѓубриво во дупка подготвена однапред за садене. Тоа не му наштети на пепелта, ако садењето е направено во кисела земја. Кога садат неколку грмушки, минималното растојание помеѓу нив треба да биде 2,5 метри.

Ред на грижа

Ова ѓубриво, кое беше истурено во дупката подготвена за садење на фиданка, ќе трае 2 години. Во ова време, се препорачува да се одржи почвата околу неа под црна пареа, а потоа можете да садите магдонос до дрвото, спанаќ и други градинарски зеленило.

Во ова време, се препорачува да се одржи почвата околу неа под црна пареа, а потоа можете да садите магдонос до дрвото,  спанаќ  и други градинарски зеленило

Море buckthorn може да се сади со трева

А сепак, како опција, местото под морето грмушки може да се посее со тревна трева и да не се сече кога се коси. Ова ќе биде одлично природно ѓубриво, создавајќи поволни услови за раст и развој на морето. Работа на почвата под морето buckthorn треба да биде не подлабоко од 7 см.

Поради фактот што неговите корени се директно под површината на почвата, потребно е внимателно да се контролира неговото наводнување, избегнувајќи претекување. Ова е особено важно во јуни - кога пупките се формираат на дрвото. Исто така е важно да не се дозволи формирање на кора на земјата, кога се чини почвата треба да се олабави.

Што се однесува до хранењето, тоа треба да се направи 1 пат за 3 години. Треба да се состои од органски и минерални ѓубрива, дополнети со азот. Плод ѓубриво може да се истури околу багажникот и околу кружниот круг секоја година - ова ќе помогне да се зајакнат корените.

Важно е да се спречи формирањето на кора на земјата.

Во пролетта без пропаст треба да се изчистени суви гранки. Ова е неопходно да се даде на дрво уредни изглед и да се спречи штетници да се акумулира под нив. Истото важи и за младите, дивите пука низ морето. Исто така треба да биде веднаш отстрането.

Болести и штетници

Море buckthorn, особено нејзините млади дрвја, е исклучително подложна на болести и штетници кои може да се израмни со тоа во секој момент. Тоа може да му наштети:

 1. Ендомикоза.
 2. Црна нога.
 3. Scab.
 4. Фузариум.
 5. Браун гниење, итн

Море buckthorn, особено нејзините млади дрва, е исклучително подложна на болести и штетници.

Особено често влијае грмушки ендомикоз. Оваа габична болест доведува до фактот дека божиците од морковско јајце го губат аромите и еластичноста - лесно се задушуваат во рацете, а следната година, ако не се лекува, дрвото престанува да произведува овошје речиси целосно. За да се ослободи фабриката од оваа габична болест, се користат бакар оксихлорид и Бордо течност. Треба да го обработиш дрвото два пати - на крајот на цветни и во јули.

Што се однесува до штетниците, меѓу оние кои сериозно може да го погодат овој грмушка, може да се забележи:

 1. Море грмушки молец.
 2. Морски леб.
 3. Море грмушки.

Првите два штетници мора да се борат со хлорофос, а одделите од компири, листовите од тутун, лушпите и сапунските раствори ќе бидат ефикасни против тли.

Првите два штетници мора да се борат со хлорофос, а одделите од компири, листовите од тутун, лушпите и сапунските раствори ќе бидат ефикасни против тли

Компирите, листовите од тутун, лушпите од лук и сапунските раствори ќе бидат ефикасни против тли.

Одгледување

Море грмушки, како и одгледување на малини во пролетта, најчесто се случува со сечи. Но, за овие цели може да се користи:

 1. Пука.
 2. Слој.
 3. Семиња.
 4. Вакцинации.

За да се добие мајката растение се користи исклучиво за раст. Ова се прави на следниот начин - за два периода - пролет и лето, земјата е завиткана околу неа и се навлажни за брзиот раст на корените, по што се отсекува од родителот и се спушта во подготвената дупка.

Ова се прави на следниот начин - за два периода - пролет и лето, земјата е завиткана околу неа и се навлажни за брзиот раст на корените, по што се отсекува од родителот и се спушта во подготвената дупка

За да се добие мајката растение се користи исклучиво за раст.

Ако се одлучи да се пропагира оваа фабрика со слоеви, тогаш треба да изберете оние кои се наоѓаат поблиску до земјата. Во пролетта тие се навалени на земја, сместени во подготвен ритам и лесно попрскуван. И една година подоцна, тоа е, следната пролет, пукањата ослободени од исеките ќе бидат отсечени и трансплантирани на постојано место.

Најтешкиот начин да се одгледува морско млеко ќе расте садници од нивното семе. И покрај фактот дека тоа е проблематично, резултатот дефинитивно ќе ве задоволи. Од семиња добиени силни и високо-продуктивни растенија. Единствениот негативен - мали плодови.

Денес, морето грмушки како орнаментален грмушки е широко користен во дизајнот на пејзажот. Во случај на дури и нејзините млади пука. Се користи за да се спречи ерозијата на почвата и да се консолидира почвата на клисурите и речните брегови.

Видео за карактеристиките и грижата за морето

Густо засадени грмушки од било која од неговите сорти претставуваат прекрасна хеџ, а нејзините уредни дрвја засадени пред куќата или зад оградата можат да послужат како извонреден декоративен елемент на пристаништето.

Правилно засадени морето buckthorn не само што ќе го красат градината, но исто така ќе стане свој извор на витамини, кои се наоѓаат во големи количини во своите слатки и кисело овошје.