Продукция

Новости

Стены из кирпича видео
Строил дом. Планирую, что он станет таким себе семейным гнездышком для нас всех и что мы будем жить тут долго и счастливо. Потому делал все максимально качественно, старался зря денег не жалеть. Нет,

Кладка кирпича цоколь видео
В детстве я была довольно небрежна к своей осанке, в результате схлопотала сколиоз. С годами все усугубилось, и добавился остеохондроз. Две беременности и ношение детей в слинге никак не способствовали

Очистка фасадов, Мытье фасадов, Защита кирпича, Защита бетона, Удаление Грэффити ООО Штукатурка `Венецианка`
Штукатурка "Венецианка", итальянская штукатурка, рельефная штукатурка Цвета на сайте означают: - средства защиты и пропитки - средства для декорирования и защиты (цветные пропитки - лазури) -

Высота кирпичной кладки в 4 кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Шикарные проекты домов из кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Бани из кирпича проекты и цены фото
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Барбекю на даче своими руками из кирпича фото
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Фото цоколя из клинкерного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Сколько в кубе газосиликатного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Перемычка из кирпича со шпилькой
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Объекты

Поиск

Како се прави сончогледово масло? - Очајна razvedenka со приколка - Научете

Долго време сакав да знам за тоа, и сега, конечно, ја посетив фабриката во регионот Воронеж, која произведува Oleina масло. Излегува дека е толку познат и огромен што за неколку десетици километри граѓаните одат на работа. И на нејзината порта се сретнавме со цела линија на автомобили - километарска долга линија на камиони кои носеа семиња за преработка.
Сè што е многу строго во фабриката - откако бевме дозволено на територијата со специјални поминувања, влеговме во просторијата каде ни беше кажано за безбедност, го покажавме филмот. И тогаш облечени за да нè заштитиме и производство. :) Даде шлемови, очила, елеци, па дури и чизми со чорапи! И, исто така, побараа да го отстранат целиот накит - таквите правила во фабриката за секого, без исклучок, ништо не случајно треба да падне во производот.
Долго време сакав да знам за тоа, и сега, конечно, ја посетив фабриката во регионот Воронеж, која произведува Oleina масло
Ќе ме најдете? )) Јас сум седна до kak_eto_sdelano и пука нас muph .

Мислам дека во Русија нема да има барем една водителка која не би користела сончогледово масло. Не е изненадувачки, нашата црна земја го храни сончогледот, кој го истура своето семе со сончево масло.


Не е изненадувачки, нашата црна земја го храни сончогледот, кој го истура своето семе со сончево масло

"Олеина" е произведена во модерна високотехнолошка фабрика, каде што во секоја фаза постои производ - тие дури и користат лушпи, ги притискаат и ги продаваат во странство за греење, а јадрата што остануваат по нафтата се извлекуваат од нив одат во адитиви за добиточна храна. . Фабриката, како што се испостави, е многу моќна - изградена во 2008 година со користење на најновите европски технологии, преку него преку 540.000 тони суровини! И на излез тоа е повеќе од 200 милиони шишиња од сончогледово масло годишно! !


И на излез тоа е повеќе од 200 милиони шишиња од сончогледово масло годишно

Дали знаете што ме прави среќен, кој посети неколку руски фабрики во текот на изминатата година? Заостанатата и нечистотијата, пијаните мажи зборуваат на мат и целосната слабост ги нема. Русија стана поинаква - чиста форма, најдобар модерен дизајн, најнова опрема, железна дисциплина. Олеина не беше исклучок - тој исто така се држи до науката и не заостанува зад светските стандарди за квалитет, користејќи ги најновите технологии: при притискање, се користат меки начини на влага-термичка обработка на јадрото, а во процесот на физичко рафинирање се ослободуваат масни киселини користејќи пареа и температура , што е понапреден метод за прочистување на растителни масла од оние што се користеле претходно.


Олеина не беше исклучок - тој исто така се држи до науката и не заостанува зад светските стандарди за квалитет, користејќи ги најновите технологии: при притискање, се користат меки начини на влага-термичка обработка на јадрото, а во процесот на физичко рафинирање се ослободуваат масни киселини користејќи пареа и температура , што е понапреден метод за прочистување на растителни масла од оние што се користеле претходно

Ова се најголемите лименки со растително масло што некогаш сум го видел во мојот живот))))):
Ова се најголемите лименки со растително масло што некогаш сум го видел во мојот живот))))):

Значи, прво, сончогледот пристигна во фабриката поминува низ процесот на одделување на лушпата од кернелите. Секогаш ме интересира - како да го чистам семето? излегува дека кога се сушат, стануваат кревки и машината ги крши, поделувајќи го "пакувањето" на половина. И тогаш процесот за кој јас го напишав погоре е веќе во тек - мастите се земаат од чисти кернели со пареа, потоа маслото се чисти, префинето, дезодорирано ... За жал, не можам да го покажам процесот - не ни беше дозволено во овие работилници. Пристапот има единица - зголемен ризик од пожар, луѓе кои работат таму, целосно маскирани во комбинезони, кои не можат да предизвикаат случајна искра од синтетиката и не користат gadgets. Правилата се посериозни отколку на бензинската пумпа!Завршеното масло влегува во флаширачката продавница и сега работи по транспортот. Наскоро ќе се залепат етикети, ќе се стави во кутии, кои ќе одат во магацини, а од таму ќе одат на полиците за да дојдат до нашите кујни. Патем, маслото на Oleina е направено според оваа технологија, дека е подеднакво погодно за готвење салати и конзерви и за пржење.


Патем, маслото на Oleina е направено според оваа технологија, дека е подеднакво погодно за готвење салати и конзерви и за пржење

Процесот на етикетирање е само смирувачки. =) Ќе изгледа и ќе изгледа.
Процесот на етикетирање е само смирувачки

Па, ова е последната фаза - маслото е спакувано, и единствениот прирачник се користи овде, така да се каже, трудот - лицето користи лифт за да го пренесе од касетата во складот, а во фабриката има целосна автоматизација.
Ќе ме најдете?
Дали знаете што ме прави среќен, кој посети неколку руски фабрики во текот на изминатата година?
Секогаш ме интересира - како да го чистам семето?