Продукция

Новости

Стены из кирпича видео
Строил дом. Планирую, что он станет таким себе семейным гнездышком для нас всех и что мы будем жить тут долго и счастливо. Потому делал все максимально качественно, старался зря денег не жалеть. Нет,

Кладка кирпича цоколь видео
В детстве я была довольно небрежна к своей осанке, в результате схлопотала сколиоз. С годами все усугубилось, и добавился остеохондроз. Две беременности и ношение детей в слинге никак не способствовали

Очистка фасадов, Мытье фасадов, Защита кирпича, Защита бетона, Удаление Грэффити ООО Штукатурка `Венецианка`
Штукатурка "Венецианка", итальянская штукатурка, рельефная штукатурка Цвета на сайте означают: - средства защиты и пропитки - средства для декорирования и защиты (цветные пропитки - лазури) -

Высота кирпичной кладки в 4 кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Шикарные проекты домов из кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Бани из кирпича проекты и цены фото
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Барбекю на даче своими руками из кирпича фото
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Фото цоколя из клинкерного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Сколько в кубе газосиликатного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Перемычка из кирпича со шпилькой
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Объекты

Поиск

Како да се разредува дафнија дома

Разредена дафнија дома е брзо Разредена дафнија дома е брзо. Го обрнувам вниманието на фактот дека оваа публикација е за дафнија. Овој вид на дафнија се смета за најплоден и скромен, а релативно малата големина на овие ракови, на пример, во споредба со дафнија магна, им овозможува да се користат како стартер за пржење на многу видови риби.

За одгледување на Дафнија дома треба аквариум. Ја одгледувам Дафнија во два 50-литарски аквариуми, каде што во една од аквариумите ја одгледувам Дафнија за подготовка на дистрибуција на ракови за продажба, а во втората како жива храна за риби.

Ова е сосема доволно за мене да ја хранам мојата риба 3-4 пати неделно, а имам стотина од нив со жива дафнија. И кога треба да одгледувам некаква риба, секогаш имам при рака вредна храна за стартерна дафнија. Треба да се напомене дека тоа е планктон: дафнија, цилијати и ротивери е најсоодветен почнувајќи жива храна за пливање СРЈ.

Оптимални услови: dH 6-18 °, pH 7,2-8,0, t 20-24 ° C, слаба аерација, светлина 14-16 часа дневно. Како што можете да видите, хидрохемиските параметри се доста широки, но дури и ако значително се променат, тоа не значи дека нема да се размножуваат дафнија. Дафниите имаат способност да се адаптираат до одреден степен до нови услови на постоење во кои добро се чувствуваат и репродуцираат.

Јас користам Daphnia осветлување од 40W флуоресцентна светилка. Rack со аквариуми лоцирани во ходникот, каде што природното осветлување е минимално. Светлиот ден за мојата Дафнија трае околу 16 часа. Посебно лесен ден не го регулирам и го вклучувам светлото на Дафниам кога ќе одам на работа, и го исклучам кога одам во кревет. Јас го вклучам аерацијата само кога филмот се појавува на површината на водата или со цел подобро да се меша дадениот квасец.

Дарамнини еднаш дневно со сув пекарски квасец, откако ќе ги растворам посебно во вода, ќе донесам дафнија во аквариум додека водата не стане малку облачно. Ако ви даде повеќе храна тогаш не јаде дел од квасецот ќе предизвика, што daphnids не јадат. Температурата на водата за одгледување на дафнија е погодна и се наоѓа во пазувите од 23-25 ​​° степени, но со зголемување на температурата на водата до 26-28 ° степени, стапката на репродукција на ракови ќе се зголеми малку.

Водата Дафнија може да се промени целосно и делумно во патеките од половина волумен или само третиот дел од аквариумот. Ја менувам Дафнија по вода по визуелна проценка на состојбата на раковите. Во старата вода со висока содржина на органска материја (јас, исто така, го нарекувам овој отпад), репродукцијата на дафниди е забавена, а движењето на раковите станува слабо и ова покажува дека дојде време да се промени водата.

Во водата погодна за одгледување на Дафни, спротивно на движењето на черупкарите е жив, и тие многу брзо се движат низ целиот аквариум. Во таква вода дафнија активно се хранат и изненадувачки брзо се размножуваат.

Ако не сакате да купите дафнија, и одлучи сами да ги барате овие ракови во природни води за да се одгледуваат дома, треба да користите некои информации. прочитајте понатаму

Придружете се кон групата и можете да ги видите сликите во целосна големина.