Продукция

Новости

Стены из кирпича видео
Строил дом. Планирую, что он станет таким себе семейным гнездышком для нас всех и что мы будем жить тут долго и счастливо. Потому делал все максимально качественно, старался зря денег не жалеть. Нет,

Кладка кирпича цоколь видео
В детстве я была довольно небрежна к своей осанке, в результате схлопотала сколиоз. С годами все усугубилось, и добавился остеохондроз. Две беременности и ношение детей в слинге никак не способствовали

Очистка фасадов, Мытье фасадов, Защита кирпича, Защита бетона, Удаление Грэффити ООО Штукатурка `Венецианка`
Штукатурка "Венецианка", итальянская штукатурка, рельефная штукатурка Цвета на сайте означают: - средства защиты и пропитки - средства для декорирования и защиты (цветные пропитки - лазури) -

Высота кирпичной кладки в 4 кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Шикарные проекты домов из кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Бани из кирпича проекты и цены фото
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Барбекю на даче своими руками из кирпича фото
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Фото цоколя из клинкерного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Сколько в кубе газосиликатного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Перемычка из кирпича со шпилькой
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Объекты

Поиск

Изберете мапи преку Интернет / Офлајн за андроид уреди: Мапи.м, 7 пати и ОсМАнд, како и преглед на 8 апликации (страница 4)

  1. Прилагодување

Погодност за работа и навигација Одлична можност за самостојно усогласување Супер интерфејс Одлично максимално оптоварување на системот (процесор / RAM) 0% / 129,7 MB Функционалност Пренесување супер мапа Одлична локација одговара на реалноста Одлична територија Одлична работа со присутни картички Да / одлично

Прилагодување

Првото нешто што ни се нуди во OsmAnd е да го означиме местото на складирање на картичките, како и да го оптовариме регионот на интерес. Патем, во бесплатната верзија на програмата можете да инсталирате не повеќе од 10 картички. Вие нема да најдете геостати од Википедија. Па добро, добро. Тоа е доволно за нас.

Тоа е доволно за нас

Картата на Сибир е слична по тежина со Maps.me - 185,6 MB, што не изненадува, бидејќи апликацијата користи податоци од „Open Street Maps“ (OSM) без пристап до Интернет. Сепак, за разлика од неговиот конкурент, ова решение предвидува и режим преку Интернет. Да, да бидам искрен, многу од она што е предвидено овде.

Да, да бидам искрен, многу од она што е предвидено овде

Значи, мапите се вчитани, што значи дека е време да се извршуваат преку поставките на програмата. Покрај нашите мапи, на сите популарни јазици, вклучително и рускиот, се достапни и глобална мапа за преглед, онлајн мапа, како и гласовни упатства. Исто така, постои јазиче за ажурирање, каде што можете да ги видите сите достапни ажурирања. Патем, сите податоци не само што можат да се активираат, туку и да се архивираат, со цел да не се избришат неискористените картички, туку да се остават во резерва во помала големина. Треба да се напомене дека оваа функција нема да се меша во горенаведените апликации. Значи, мапите се вчитани, што значи дека е време да се извршуваат преку поставките на програмата

Самите поставки не се достапни од главното мени, што, всушност, не е тука, туку од картата. Во исто време, иконата се наоѓа веднаш до копчето за компас / следење / лоцирање / ротирање на картата во горниот лев агол на екранот и изгледа како икона за префрлување на слој.

На самиот врв на поставките се наоѓаат четири икони кои вклучуваат презентација на мапи во неколку категории: општа презентација, автомобилска индустрија, за велосипедисти и возачи. Всушност, ова се слоеви, односно можете да ги активирате / оневозможите „патеките“ и патеки со велосипед и да ги оставите само патеките и се скапи, или обратно.

Всушност, ова се слоеви, односно можете да ги активирате / оневозможите „патеките“ и патеки со велосипед и да ги оставите само патеките и се скапи, или обратно

Под слоевите се наоѓаат четири зори за активирање: POI, ознаки за поени, омилени страни и GPX патека (рута), која може да се вчита во апликацијата однадвор или можете да снимате своја. Што се однесува до POI, сите популарни категории се достапни: атракции, храна, паркинг, итн., Како и податоци за Википедија. Во принцип, не само што ќе го пронајдете она што ви треба, туку и ќе научите повеќе за тоа.

Во принцип, не само што ќе го пронајдете она што ви треба, туку и ќе научите повеќе за тоа


Потоа можете да го прилагодите стилот (кожи) на картичката. Ова исто така немаше конкуренти, а самите кожи не само што ја менуваат подлогата на шемата, туку и предметите прикажани на неа. На пример, Наутик ја прави позадината според вегетацијата на областа, ги отстранува населените места, ја прикажува геометријата на планините и нивните височини. Патем, висината над нивото на морето е прикажана на сите типови мапи во горниот десен агол. За алпинистите овој параметар е од витално значење.

За алпинистите овој параметар е од витално значење

Постои режим на ден / ноќ, изгрејсонце / зајдисонце, а исто така ... во зависност од сензорот за светлина. Па, браво, авторот е секогаш со двете раце за, ако софтверот ги користи сите сензори во уредот. Следно, изберете ја скалата, големината на текстот, јазикот на картата и, исто така, поставете ги потребните вредности за транспорт, детали, рути и што треба да скриете. На пример, можете да вклучите само прикажување на трамваи, квалитетот на патиштата, патеки за циклуси, како и да скриете згради или депонии. Тоа е програма за чудо. Патем, постои планински туризам според скалата SAC (швајцарски алпски клуб).

Патем, постои планински туризам според скалата SAC (швајцарски алпски клуб)

Но, поставките не завршуваат ниту тука. Можете да изберете минимално ниво на скала за контурен приказ, како и да го наведете скапиот стил на дисплеј, на пример, да доделите стил на висок контраст или атлас стил скап во Германија.

Можете да изберете минимално ниво на скала за контурен приказ, како и да го наведете скапиот стил на дисплеј, на пример, да доделите стил на висок контраст или атлас стил скап во Германија


Исто така, постојат поставки за екранот. Тие главно се однесуваат на прикажаните етикети. Така, можете да го вклучите приказот на информации за брзина, тековно време или GPS. Исто така, ја активира насоката до точката на движење, транспарентноста, позицијата во центарот на екранот и имињата на улиците.

Исто така, ја активира насоката до точката на движење, транспарентноста, позицијата во центарот на екранот и имињата на улиците

Во принцип, поставките се повеќе од детални и сè е на случајот. Вреди да се напомене дека повеќето од нив вклучија и додадоа нови карактеристики на параметрите од горенаведените 7 пати. Сега останува да го провериме сето ова во акција.