Продукция

Новости

Стены из кирпича видео
Строил дом. Планирую, что он станет таким себе семейным гнездышком для нас всех и что мы будем жить тут долго и счастливо. Потому делал все максимально качественно, старался зря денег не жалеть. Нет,

Кладка кирпича цоколь видео
В детстве я была довольно небрежна к своей осанке, в результате схлопотала сколиоз. С годами все усугубилось, и добавился остеохондроз. Две беременности и ношение детей в слинге никак не способствовали

Очистка фасадов, Мытье фасадов, Защита кирпича, Защита бетона, Удаление Грэффити ООО Штукатурка `Венецианка`
Штукатурка "Венецианка", итальянская штукатурка, рельефная штукатурка Цвета на сайте означают: - средства защиты и пропитки - средства для декорирования и защиты (цветные пропитки - лазури) -

Высота кирпичной кладки в 4 кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Шикарные проекты домов из кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Бани из кирпича проекты и цены фото
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Барбекю на даче своими руками из кирпича фото
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Фото цоколя из клинкерного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Сколько в кубе газосиликатного кирпича
Многие горожане мечтают о наличии собственного дома, расположенного в загородной зоне. Здесь царит тишина, что позволяет ежедневно наслаждаться вечерним отдыхом на свежем воздухе. Если вы решили построить

Перемычка из кирпича со шпилькой
Постройка любого здания является достаточно сложным процессом. Требуется решить очень много задач. Одной из главных позиций является выбор строительного материала. Имеет смысл заранее позаботиться о качестве.

Объекты

Поиск

Електромагнетски бензински вентил - уредот и целта. Како да го поврзете електромагнетниот вентил.

 1. Клучни карактеристики
 2. Го поврзуваме вентилот
 3. Придобивки од авто-вода
 4. Цел на електромагнетниот вентил
 5. Уред со електронски вентил
 6. Соленоиден вентил за наводнување: шема на работа
 7. Соленоиден вентил за наводнување направете го тоа сами
 8. Грешки и поправка
 9. Заклучок

Електромагнетниот вентил е елемент за заклучување на електромеханичко дејство што ја извршува функцијата на далечинско автоматско управување на насоките на движење на течниот и гасовиот работен медиум во цевководот. Со помош на електромагнетна калем, потребните количини на проток се мерат во одредено време.

Широко се користи на ниво на домаќинства и во големи индустриски структури во широк спектар на работни температури. Во цевководи од секторот за домување и комунални услуги, вентилот ја контролира околината во водоводните или канализационите системи, централното греење. Се користи во процесни линии на рафинерии за хемикалии и нафта, хидраулични линии за филтрирање. Ајде да аплицираме во земјоделството: дизајни за наводнување, системи за издавање и мешање.

За производство на електромагнетни вентили користени материјали кои ги исполнуваат барањата на ГОСТ и меѓународните стандарди. Соленоидниот вентил се состои од неколку основни елементи:

Принципот на работа на електромагнетниот вентил се заснова на работата на контролниот елемент - електромагнетниот калем. Во отсуство на директна или наизменична струја под механички притисок на изворот, мембраната (клипот) на вентилот се наоѓа на седиштето на уредот. Кога електричен напон со различна моќност се применува на електро-терминалите, јадрото се влече во внатрешноста на калемот, обезбедувајќи отворање или затворање на дупката на каналот. Деенергирањето на електроматеријалот доведува до затворање на вентилите. Дизајнерските карактеристики на уредот за електромагнетниот вентил може да се разликуваат, во зависност од видот.

Соленоидните вентили се поделени во неколку категории.

мора да биде направено од квалификувано лице овластено да работи со електрични мрежи.
Производството на електромагнетни вентили се врши во специјализирани постројки за фитинзи за цевки што се наоѓаат во речиси секоја земја во Европа. Еден од водечките светски производители на електромагнетни вентили е SMART HYDRODYNAMIC SYSTEMS. Цената на електромагнетниот вентил зависи од неговите функции, конструктивниот тип, дијаметарот на конецот и производителот на електромагнетни (електромагнетни) вентили. За да го одредите посакуваниот тип на уред, можете да се консултирате со експерти или да гледате видео од електромагнетниот вентил.

Електромагнетните вентили пронајдоа примена во разни индустрии каде се користат за регулирање на протокот на одредени видови на супстанции. Дизајнот на таквите механизми има различна структура, што зависи од специфичниот тип на производ.

Купување електромагнетни вентили Данфос, дефинитивно треба да се консултирате со специјалист кој ќе ги разјасни сите основни параметри и обем. Овој тип на уреди се докажа многу добро, што овозможува да се користи во различни работни услови.

Клучни карактеристики

Електромагнетните вентили на принципот на работа наликуваат на конвенционални механизми за заклучување, но протокот не е блокиран рачно, туку со помош на електромагнет. Ова ви овозможува автоматски да го регулирате овој процес без човечка интервенција.

Главните структурни елементи на таков производ се:

 • домување;
 • електромагнет;
 • посебен уред со кој е регулиран протокот (клип или диск).

Овој производ може да работи во различни средини што овозможува да се примени не само со течни материи, туку и со гасови. Постојат неколку видови на такви уреди што се разликуваат во техничките параметри, како што е можноста за регулирање на протокот и протокот.


Го поврзуваме вентилот

Пред да се поврзете електромагнетниот вентил треба да го разбере принципот на неговата работа. После тоа, можете да продолжите да го монтирате во транспортниот систем.

Во зависност од моделот на вентилот, има влез и излез на кој мора да се поврзе цевката. За ова треба да се користат специјални адаптери, бидејќи методот на прицврстување може да се направи во различни варијации.

Оваа постапка е малку како поврзување проверка на вентилот . Карактеристична карактеристика на таквите механизми е нивната дополнителна врска со електричната мрежа.

Ова се случува со помош на специјален приклучок, кој делува како основа за поврзување. Бидејќи има неколку модификации на таквите вентили, прво мора да се запознаете со препораките на производителот, и само тогаш да ја извршите инсталацијата.

Целата работа мора да се изврши во согласност со сите регулативи за безбедност. Ако се користат електромагнетни вентили во многу сложени кола, тогаш треба да се повикаат специјалисти за да ги инсталираат, кој ќе ја обезбеди врската на највисоко ниво.

По поврзувањето на работата на електромагнетниот вентил не е излишно да се провери:


Главната работа во градинарството е да се обезбеди редовно наводнување на локацијата. Без него, секоја градина нема да преживее ниту една сезона. Рачното наводнување бара многу време и труд. За добра градина потребен ви е модерен систем за водоснабдување, каде важен елемент е електромагнетниот вентил за наводнување.

Придобивки од авто-вода

Главните елементи на системот за наводнување се следниве:

 • дозирање на потрошувачка на вода;
 • униформност на примена;
 • профитабилност (наводнување во текот на ноќта го намалува испарувањето на влагата);
 • системот е под земја;
 • трудот и времето на градинарот е зачувано.

Цел на електромагнетниот вентил

Електромагнетниот вентил за наводнување е секогаш потребен, дури и ако не постои систем за наводнување. Се користи со тајмер што го вклучува во соодветно време. Особено е потребно да се наполни резервоарот за складирање. Кога е закажано снабдувањето со вода, тајмерот го отвора вентилот и резервоарот се полни. Препорачливо е во исто време да се напои областа. Сето ова е направено во отсуство на сопственикот. Тој може да напои само тешко да стигнат до местата.

Главната цел на вентилот е да обезбеди вода во системот за наводнување во одредено време. За ова, погоден е уред за 1 инч, дозволувајќи им на 50-100 л / мин да помине на притисок до 10 атмосфери. Може да се користи и на кратки места за наводнување, бидејќи интегрираниот регулатор ви овозможува да го прилагодите потребниот локален проток. Таа е погодна за наводнување на прскање и капе кога притисокот во системот е слаб.

Една или повеќе вентили се инсталирани на дренажната перница од чакал и затворена кутија. Ова може да се направи на кое било погодно место.
Една или повеќе вентили се инсталирани на дренажната перница од чакал и затворена кутија

Уред со електронски вентил

Вентилот е многу едноставен. Ги содржи следниве детали.

Ги содржи следниве детали

Надворешната нишка на млазниците за влез и излез е 1/4 "или повеќе, во зависност од стапката на проток. Најмалку количество вода поминува низ електромагнетниот вентил за наводнување капка по капка.Мали со мали димензии се вградуваат во цевководот со вода и работат од тајмер што поставува различни режими за наводнување.

Неодамна, постојат модели комбинирани со прекинувачот. Може да се набави преку онлајн продавницата на компанијата „Улмарт“: електромагнетниот вентил за наводнување Ц 1060 плус ГАРДЕНА, кој стана популарен. Автоматски ја префрла водата во наводнувањето во градината.
Неодамна, постојат модели комбинирани со прекинувачот

Соленоиден вентил за наводнување: шема на работа

Поврзување на електромагнетниот вентил со системот за наводнување во градината

За мала градина е подобро прилагодена на електромагнетниот вентил за наводнување -12 волти (NT8048). Безбедно е затоа што кога водата ќе се појави на контакти и кога ќе ја допрете со влажни раце, нема да се случи електричен удар. Можноста за нејзино поврзување со батеријата на 15 ACh ви овозможува да работите без полнење за една недела. Исто така, ќе биде лесно да се напојува од панелот преку адаптерот за напојување.

Водоснабдувањето е обезбедено од резервоар за складирање инсталиран на висина од најмалку 2 м. Водата во него се собира од централизиран систем. Пополнувањето се контролира со пливачки сензор поврзан со плутачки вентил. Отсуството на пумпа отстранува многу проблеми. Наводнување на градината по гравитација се случува во рок од неколку часа и во исто време не треба да се контролира. Целото управување со наводнување ќе преземе електронски тајмер поврзан со излезот.

Вентилот е инсталиран во линијата за празнење на системот за наводнување. Калемот на електромагнетот е поврзан со излезот на адаптерот преку кабел користејќи терминали. Тие можат да бидат затворени на врвот со заптивната смеса за да се заштити од вода.
Вентилот е инсталиран во линијата за празнење на системот за наводнување

Целиот уред е погодно поставен во задната соба, каде што можете да го држите излезот. Тајмерот, адаптерот и електромагнетниот калем се поврзани во серија со него. Останува да го прилагодите режимот за наводнување. Времето е избрано наутро и навечер, така што има минимум испарување, а растенијата не се изгорени на сонце. Поставете го времетраењето на наводнување, кое потоа се избира експериментално.

Вклучено различни типови наводнување на растенијата треба да биде различно. Системот може постепено да се подобрува со додавање на нови вентили. На секој од нив, можете да поврзете свој тајмер или да инсталирате заеднички микроконтролер, поставувајќи ја програмата за наводнување.

Можно е да се инсталираат вентили од стари машини за перење на цевките за празнење, што ќе овозможи да заштедите многу на трошоците на системот за наводнување.

Соленоиден вентил за наводнување направете го тоа сами

Електричните вентили се скапи, но може да се најдат и поевтини решенија. Најпристапниот овде е вентил од неуспешна машина за перење. Неговиот уред е како што следува:

 • пластична кутија;
 • гумена мембрана;
 • електромагнет со јадро;
 • пролет;
 • цедилка;
 • заптивка

Механизмот има голема чувствителност на нечистотија и лесно може да пропадне. Заштитено е, но за системот за градинарски совет е препорачливо да ставите уште еден во влезот на вентилот, бидејќи вашиот сопствен брзо ќе стане запушен.

Соленоидниот вентил е нормално затворен, т.е. во исклучена состојба ја затвора водата. Кога е вклучено, јадрото се влева, кревајќи ја гумената мембрана и се остава во вода.

Вентил за одвод се користи слично за да се отстрани загадената течност за миење. Принципот на работа е ист и може успешно да се користи за наводнување.
Вентил за одвод се користи слично за да се отстрани загадената течност за миење

Соленоидни вентили на машините за перење ги имаат следниве карактеристики:

 • напон на напојување - 220 V;
 • моќност - 8 W;
 • притисок на вода - до 10 атм;
 • дијаметар на железо црево - 3/4 ";
 • потрошувачка на течност - 10 л / мин.

Грешки и поправка

Нема напон на серпентина

1. Неисправен кабел за снабдување.

2. Дефект на серпентина.

1. Поправете го паузата.

2. Проверете го интегритетот на тестерот за жица. Запалената калем обично не се санира.

Вентилот не работи кога моќта се применува.

1. Скршена пролет.

2. Акумулација на нечистотија во мобилната врска.

1. Заменете го соленоидот.

2. Расклопувајте ја и исплакнете ја структурата.

Голем пад на притисок

1. Блокирање на прилагодлива дупка.

2. Параметрите на серпентина не одговараат на големината на испорачаниот напон.

1. Чистете.

2. Заменете го серпентина.

Вентил не се затвора

1. На преостанатиот напон на серпентина.

2. Дупка за контаминација.

3. Контаминирано вентилно седиште.

4. Пробивање на пролетта.

1. Проверете ги контактните реле и електричните врски.

2. Чистете.

3. Јасно.

4. Заменете.

Заклучок

За одржување на градината и градината е потребно многу време и напор. Вистинскиот спасител за сопственикот е електромагнетниот вентил за наводнување, кој служи за полнење на резервоарот за складирање во отсуство, испумпување вода од бунарот и особено во системот за наводнување.